Veckans recept

Vinbärsblads vatten & Glass

Smaksatt vatten är väldigt gott ibland, vanligast är nog att vi använder melon, gurka, citron och kanske en del andra frukter eller grönsaker.

Jag plockade svartvinbärsblad från min buske ca 8-10 blad gröna fina, som både doftar och smakar vinbär, till 1/2 liter vatten ställ in i kylen över natten drick och njut.

Egna Nachos: Till en plåt behöver du 1,5 dl vatten, 2 msk olja, 1,5 dl majsmjöl, 1,5 msk fiberhusk, 1 tsk salt. Blanda alla ingredienser noggrant och låt degen stå 5-10 min. Lägg sedan ut degen på en plåt och kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Här är det noga att det blir så jämnt som möjligt, annars blir det lätt så att några blir brända och andra blir mjuka. Skär ett mönster innan du ställer in plåten i ugnen på ca 200 grader i ca 20-25 minuter, låt dem svalna innan du bryter dem. Jag gjorde mina runda med en pepparkaksform.

Mango glass 1 portion: 150 gram mango i bitar, fryst. 1 dl valfri mjölk, jag har använt både kokosdryck och mandelmjölk, båda är mums, 1 lime. Gör så här, mixa den frysta mangon med mjölken/ drycken, häll mjölken lite itaget så att du får en glassliknande konsistens, ät direkt mums !

Vattenmelonglass 5 glassar, du behöver glassformar som står upp i frysen. 500 gram vattenmelon, Väg den gärna, en normal stor väger ca 1 kg. 3 msk agavesirap eller honung. Dela vattenmelonen på mitten gröp eller skär ut fruktköttet. Om vatten melonen har stora kärnor så försök att ta bort dem innan du mixar, eller använd melon utan kärnor. lägg bitarna av melon i mixern eller en skål om du använder stavmixer. Häll i agavesirap eller honung samt pressa i lime. Smaka av och fördela i glassformar och låt stå i frysen minst 4 timmar eller helst över natten. Mums !

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *