Veckans recept

Tunnbrödstårta

Ett riktigt gott alternativ till klassisk smörgåstårta, riktigt god och mättande. Tårtan är för 4 personer men hos oss räckte den gott och väl till 6 personer.

3 ägg, 4 msk riven färsk pepparrot, 2 dl gröna ärtor, 400 g naturell färskost, salt och svartpeppar 1/2 citron, 600 g skalade räkor, 5 mjuka tunnbröd, färsk dill, och riven pepparrot till garnering.

Tina ärtorna och koka äggen i åtta minuter, spola äggen i kallt vatten. Skala och riv pepparroten på ett rivjärn, mixa ärtor, pepparrot och färskost i en matberedare smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Lägg undan ca 1 dl räkor till garnering blanda resten av räkorna i färskost röran och bre sedan på röran på första tunnbrödet och lägg sedan på nästa bröd och bre på röran jag använde tre bröd och avslutade med röra och garnering, skiva ägg och lägg på med räkorna och den färska dillen…..så klart att äta….. supergott

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *