Veckans recept

Raw Bars

Dessa har jag gjort några gånger och tycker att dom är både goda och mättande som mellanmål. Dom håller sig färska i ca två veckor i kylskåp och i frysen cirka två månader. Och man kan lätt ta med dem i väskan.

10-12 stycken

1,5 dl pumpafrön, 1 dl torkade tranbär, 1 dl torkade blåbär, 2 msk lönnsirap (jag tog mindre och jag tog honung) 2 dl havregryn, 3 msk chiafrön 1-2 msk vatten o,5 tsk malen kanel och 0,5 tsk malen ingefära.

Grovhacka pumpafrön, torkade tranbär och blåbär. Blanda sedan i resten av ingredienserna i en matberedare. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 21×21 cm, bred ut smeten till ett jämt lager, lägg en bit bakplåtspapper på toppen och tryck försiktigt så att smeten blir jämn och kompakt. Ställ formen i kylen ca en timme, när den är kall skär upp i lagom bitar linda in bitarna i plastfolie och förvara i kylen eller frysen. Riktigt goda även till kaffet på eftermiddagen.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *