Veckans recept

Olivoljekokt spenat

4 portioner

400 gram spenat, 2 dl grovhackade valnötter, mandlar och/eller hasselnötter, 1-1,5 dl olivolja, 2-3 skalade och hackade vitlöksklyftor, salt 0,5 dl sultanrussin, citronsaft.

Rosta nötterna i torr stekpanna, Häll olivolja i en gryta. Hetta upp och lägg i vitlök och spenat salta och rör om i några minuter. Lägg upp spenaten i en skål och toppa med nötterna och russinen, häll över lite citronsaft. Servera till fisk, kyckling eller pasta, eller ät den som en egen rätt.

Forskare har upptäckt att extraktet thylakoider från spenat ökar mättnadskänslan och minskar sötsuget, vilket innebär bland annat lägre blodsocker. Jag har själv inte provat än men receptet ligger framme på köksbänken för att lagas i veckan som kommer.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *