Veckans recept

Nässelsoppa

Så nyttigt och gott nu när dom är så fina och späda, koka en ordentlig sats och frys in mums…Till 6 portioner:

2 liter nyplockade nässlor, 1 liter vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar, 2 msk smör, 3 msk valfritt mjöl, 1-2 msk finklippt gräslök, 0,5 dl grädde eller mjölk, salt och malen vitpeppar.

Gör så här: Rensa, skölj och förväll nässlorna i vattnet i 8-10 minuter. Ta upp nässlorna, låt dem svalna och krama ur dem lite, spara spadet, hacka eller mixa nässlorna.

Koka upp nässlorna med nässelspadet och buljongtärningar. Rör ihop smör och mjöl till en redning och klicka i den under omrörning till önskad konsistens. Fortsätt att koka ett par minuter och smaka sedan av med salt, peppar och finklippt gräslök eventuellt lite grädde eller mjölk.

Skär kokta ägg i klyftor och servera med soppan.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *