Veckans tips

Matlådor eller foodprepping

Läste en artikel i en hälsotidning om att planera sin mat i veckorna, jag vet att jag pratat om det i tidigare inlägg, men detta låter ju kanon.

Så här fungerar det i kortare drag:

  1. Planera noga, både inköpen och själva matlagningen, på så sätt sparar du både tid, pengar och matsvinn.
  2. Välj enkla maträtter, tiden man sparar med foodpepp, försvinner snabbt om man väljer allt för komplicerade maträtter, vitsen är ju att spara tid.
  3. Om du vill gå ner i vikt räkna då ut antalet kalorier per låda, det blir lättare då att få i sig precis den kalori mängd man ska ha, och därmed inte falla i vardagens matfälla.
  4. Bestäm hur matlådorna ska förvaras, kyl eller frys, tänk på att inte all mat fungerar att frysas. Dessutom sänker du matkostnaderna en del.

Detta tänker jag ialla fall jag testa efter alla helger när vardagen står vid dörren.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *