Veckans tips

Mat och chakran

Denna vecka är jag tillbaka i livets hjul våra chakran och i dag delar jag med mig av kombinationen mat och chakran, Man kan inte säga att en viss diet är den rätta det funkar inte på ett generellt plan, det är väldigt individuellt, maten bör ju vara både näringsrikt och balanserat. Så här kommer en liten vägledning.

Chakra 1 – rotchakrat står för kött och protein, kött tar längre tid smälta en flesta andra livsmedel, därför stannar det längre i matsmältningskanalen. Den fångar upp energi, i nedre delen begränsande eller domineranda energi som annars skulle strömma upp emot de andra chakrana. Kött och protein är bra livsmedel för jordning, så om man känner sig svag, vilsen eller har tappat kontakten med sin kropp och omvärlden så kan en kötträtt göra mycket att jorda sig. Det är inte nödvändigt att äta kött för att vara jordad, det viktiga är proteinet, en vegetarisk diet med rätt protein kan också göra gott för chakrat, det kan vara tofu, bönor, nötter, ägg och mejeriprodukter.

Chakra 2 – navelchakrat hör ihop med vätska, vatten. Vätska passerar genom kroppen snabbare än fast föda, det hjälper till att rena kroppen och minska toxiner i njurarna, juice och örtte kan också hjälpa till med reningsprocessen. Vi behöver få i oss tillräckligt med vätska för att vi ska hålla oss friska. Källan är boken Livets Hjul av Anodea Judith

Nästa vecka kör vi två chakran till tillsammans med mat……..

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *