Veckans recept

Mat i pottan

Låter ganska makabert, men det är smeknamnet på min crockpot en gryta som kan laga långkok bland annat. Idag blev det högrev som jag skar i mindre bitar och stekte först i pannan för att få fin yta. Sedan ner med köttet i pottan. Jag hade sedan lök, vitlök, morötter, palsternacka, champinjoner och sötpotatis i lagom stora bitar, vatten och kalvfond, lite kryddor, sedan satte jag på slow och då tar det åtta timmar att bli klart, när det är en timme kvar så lägger jag i grädde, soja och kryddar upp allt, sedan får det gotta ihop sig den sista timmen….. mums nu har vi nog middagar långt framöver, men det gör inget min favorit är att preppa mat.

Det finns hur många mumsiga recept man kan laga i pottan på crockpot.se allt från kyckling till biff stroganoff, perfekt på helgen när man vill göra annat än att stå och laga mat. Om ni har någon potta i något hörn hemma som snart dammar igen, fram med den och börja laga mat.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.