Veckans recept

Julbröd

Jag hittade ett jätte mumsigt bröd på ett enkelt recept.

Till 2 limpor behövs :

2 dl mörk sirap, 1 liter filmjölk, 50 g smör som blandas i en stor bunke, blanda sedan i en annan bunke 1 tsk brödkrydda och 1 tsk vörtkrydda, 1½ tsk salt, 1 msk bikarbonat och 16 dl rågsikt.

Sätt ugnen på 180 grader, häll filmjölks röran i torra ingrediens bunken, rör ihop allt till en kladdig smet, häll smeten i 2 avlånga limpformar, ca 1½ liters som är smorda eller klädda med bakplåtspapper.

Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 timme, låt dem svalna i formarna, limporna håller sig färska i flera dagar i plastpåse i rumstemperatur, går även bra att frysa.

Så goda mums, lycka till.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *