Veckans recept

Italienska kex

Goda små kex med smak av rosmarin.

10 små kex, 2 gröna kokbananer (ca 250 g skalade) 1/2 dl kokosolja, smält, 1 tsk rosmarin, 1 nypa havssalt. Sätt ugnen på 150 grader.

Skala kokbananerna genom att snitta dem på längden med en kniv och sedan bryta av skalet. Dela bananerna i bitar och mixa tillsammans olja, rosmarin och salt tills det blir en slät puré. Det går lättare om bananerna är rumstempererade.

Bered ut smeten tunt på en plåt täckt med bakplåtspapper med till exempel en slickepott. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Ta ut plåten och skär rutor som är ca 5×5 cm. Sänk värmen till det lägsta och låt kexen gräddas sakta. Räkna med minst 1-1 1/2 timme. Det fungerar också bra att göra dem lite större och äta som hårt tunnbröd, vill du ha dem mjukare så ta ut dem tidigare.

Detta recept har jag tagit ur boken Den läkande maten av Cecilia Nisbet Nilsson. Denna bok fick jag i julklapp av min kära syster.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *