Veckans recept

Hampafröknäcke

Gott och enkelt fröknäcke.

3 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1,5 dl hampafrön, 2 msk fiberhusk eller psyllium, 0,5 tsk salt, 5 dl vatten, sätt ugnen på 150 grader varmluft.

Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål ordentligt, tillsätt vatten och rör om ordentligt i några minuter tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i 5 minuter.

Dela smeten i två delar platta ut den på två plåtar med händerna eller en slickepott på bakplåtspapper.

Sätt in plåtarna i ugnen i ca 20 minuter, byt sedan plats på plåtarna i 20-25 minuter, sätt sedan en trä slev i ugnsluckan och slå av värmen så det kommer in luft, då torkar dom fortare. Låt knäckena svalna.

Ät med bit god ost och lite marmelad, eller en bit chevré, honung och en valnöt.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *