Veckans recept

Gurkmeja gomasio

Gomasio är en asiatisk smaksättare av ris soppor och grönsaksrätter, denna smaksättare har jag fått tag på i boken Bliss av Maria Borelius, denna smaksättare används ofta i makrobiotiska kretsar och är ett intelligent sätt att äta. Sesamfröna sänker GI-värdet på riset. Den här blandningen kan man ha till det mesta i matlagnings väg.

Ingredienser för en burk: 1 msk havssalt 2 dl sesamfrön och 5 msk mald gurkmeja.

Hetta upp en stekpanna. Lägg i saltet, värm upp det och häll sedan upp i en mortel. Rosta sesamfrön och gurkmeja i 2-3 minuter i den heta pannan tills det börjar poppa. Häll över i morteln och stöt tills allt är finfördelat. Förvara i en burk med lock. Jag ska låta min gomasio stå på köksbänken, och vid måltider på matbordet.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *