Blogg

Fröknäcke

Fröknäcke kan man äta ihop med det mesta, en bit ost, marmelad eller helt naturellt eller till plockmat, det funkar i de flesta lägen, ni vet säkert att det finns många recept på fröknäcke och detta är mitt recept som jag bakar efter och jag tycker att det blir jätte gott…….

2 dl kokande vatten, 2 dl majsmjöl, 1,5 dl solroskärnor, 0,5 dl linfrö, 1 dl pumpakärnor, 0,5 dl rapsolja och 2 tsk flingsalt.

Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i olja och kokande vatten, blanda och låt stå i 5-10 minuter, dela blandningen/smeten i två delar till varsin plåt med bakplåtspapper och platta ut till den tjocklek du vill ha. Kör in bägge plåtarna på varmluft i i ca 30 minuter i 150 grader, efter halva tiden så byt plats på plåtarna stäng sedan av ugnen och låt ugnsluckan stå öppen en liten bit i ett par timmar tills brödet känns knäckigt sedan är det bara att smaka på…..lycka till !!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *