Veckans tips

Fem tips att göra en söndag

Det är så skönt att både planera och fixa inför veckan, det underlättar så otroligt mycket, så fundera på dessa tips.

  1. Fixa klart det praktiska – Ska det fixas med kläder eller fixa inköp inför veckan gör det då på söndag förmiddag istället för att stressa runt på kvällen. Om du har en lugn söndagskväll så får du en bättre förberedd vecka.
  2. Kolla din planerade vecka redan på söndagen så inga överraskningar dyker upp, prioritera och lägg upp en plan för veckan, det ger ett lugn när du går och lägger dig på kvällen.
  3. Ät sunt – har du myst i helgen med alkohol, fet mat och några sockerbomber så kan det kännas skönt att avsluta helgen med något nyttigt, magra proteiner och rikligt med frukt och grönt och en massa vatten. Då startar du veckan med lättare känsla i kroppen.
  4. Gör något meningsfullt eller roligt/spännande under helgen så känner du dig förmodligen gladare på måndagen, försök att hitta på något på söndagen som är trevligt och skönt som att gå en långpromenad i skogen eller kanske yoga med en vän, gör en god gärning eller pyssla om dina barn/ barnbarn.
  5. En bra sömn kan vara A och O för att förebygga stress och även boosta ditt humör och din energi. Har du tränat under dagen så sover du bäst om du inte har ätit 2,5 timme före sänggående, det är inte någon bra start på veckan med för lite söndagar. Jag gör faktiskt ofta dessa fem tips just på söndagar, men jag gör en sak till jag planerar och förbereder mat under veckan som kommer, både lagar planerar inköp från affären. Prova jag lovar att det känns liiiite bättre.
  6. Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *