Veckans recept

Bönfrallor & Muffins

Denna helg har jag varit i bak tagen igen, jag har mina perioder när jag testar allt möjligt, denna helg blev det gott och nyttigt, det blev bönfrallor och Banan & hallonmuffins.

Banan & hallonmuffins – 2 mogna bananer, 4 ägg, 1/2 tsk kardemumma och kanel, hallon. Mosa bananer och ägg i en bunke med kanel och kardemumma, lägg hallon i 1/2 muffinsformen eller muffinsformarna, fyll på med banansmeten över hallonen, sätt in i ugnen ca 15 minuter i 190 grader, låt dem sedan svalna innan du intar dem som mellis eller till kaffet.

Bönfrallor – 1 tetra med vita bönor 230 g avsköljda, 1 ägg, 1/2 msk fiberhusk, 1 krm salt, 1 msk, chiafrön, linfrö och solrosfrön till topping. Mixa bönorna med stavmixer tills smeten är helt slät. Tillsätt sedan ägg, fiberhusk och salt blanda väl, låt smeten vila i 10 minuter, värm ugnen till 200 grader, forma 4 frallor med blöta händer och lägg dem på plåt med bakplåtspapper, toppa med solrosfrön, grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Hoppas det smakar !!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *