Veckans recept

Bananmuffins utan gluten

Här kommer ett recept som jag har hämtat hos Annika Malm, jag gillar hennes recept för att det är ren mat utan en massa tillsatser, dessa muffins håller i kylskåpet 5-7 dagar så en varje dag till mellanmål på eftermiddagen blir perfekt, dessutom är dom riktigt goda.

Detta recept är till 6 st muffins: 1 banan, 2 ägg, 0,75 msk fiberhusk, 0,5 msk chiafrön, 1 tsk vaniljpulver och muffinsformar eller en muffinsplåt.

Värm ugnen till 200 grader, mixa med en handmixer sedan banan, ägg, husk och vaniljpulver till en slät smet, häll sedan ner chiafrön och vänd runt med en sked eller slev. Smörj muffinsplåten med lite kokosolja eller ställ ut muffinsformar på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills dom har stelnat och fått fin färg. Sedan är det bara att njuta av goda bananmuffins utan gluten.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *