Veckans tips

Varför vardags pepp

Vardagen är ju den verklighet som vi lever i, vi kan ju inte bara leva för helgen eller en solsemester lite då och då, det är viktigt att må bra och att ha en balans, för en meningsfull vardag varje dag. Att göra det man kan med det man har. Det mesta handlar om inställning, den största glädjen hittar du oftast i de små, enkla vardagliga tingen.

  1. Ta vara på dagen idag, vi oroar hos ofta i onödan, tänker för stort och går händelser i förväg, öva på att vara här och nu.
  2. Bestäm dig för att du är viktig, prioritera dig själv, din hälsa eller och det du tycker om att göra, ibland får man både kompromissa och prioritera.
  3. Det börjar med dig, förvänta dig inget från andra, ge beröm och säg snälla saker till dem som gör bra saker, öppna upp så kommer det tillbaka, alla mår bra av att vara snälla.
  4. Bli din egen vardagshjälte, är du missnöjd så förändra det, och går inte det så kanske du kan påverka lite grann, stå upp för dig själv.
  5. Var dig själv, med stress och sociala medier är det lätt att börja jämföra sig med andra, du duger som du är, var dig själv du är unik.
  6. Sänk kraven och gläds åt det lilla, en stund för dig själv i naturen, en nybryggd kopp gott morgonkaffe, en kram eller ett snällt ord, att kunna känna tacksamhet.
  7. Lyssna på din kropp du har bara en och den ska ju vara med ett tag, du kanske inte behöver prestera på max, du kan fördela att-göra-listan över hela veckan, då blir det lite lättare.
  8. Må bra, mår du bra så smittar det av sig, njut av att äta gott, skratta följ ditt hjärta och din magkänsla, se alla möjligheter istället för hinder.

Lycka till och ha en fin vecka.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.