Veckans recept

Stora Tekakor

Jag fick ett recept utav en av mina deltagare på jobbet, stora tekakor som lät väldigt gott och lätt att baka…. så jag satte igång och jag ångrar inte att jag testade detta recept så nu bjuder jag er på det…….

50 g jäst, 6 dl mjölk fingervarm, 75 g smör rumsvarmt, 3/4 dl sirap, 2 tsk salt, 7 dl vetemjöl, 7 dl rågsikt.

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken, rör om tills jästen löst sig, tillsätt därefter smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl ta lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig och knåda i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Dela degen i 8 bitar, kavla eller tryck ut degen till en rundel ca 18-19 cm i diameter. Strö över lite mjöl och nagga med en gaffel. Låt bröden jäsa på plåten under bakduk, sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-11 min, låt dem svalna under bakduk på ett galler…. Smaklig måltid.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *