Veckans tips

Solar Plexus Chakrat

Då har vi kommit till det sista chakrat, utav dom sju som jag har skrivit om. Detta chakra är gult och elementet är eld, det är beläget ovanför naveln. Detta chakra förknippas med egot, vår identitet och självbild, relationen till oss själva, kontroll över oss själva och våra impulser. Vi kan hata och vi kan tycka om oss själva.

Ett balanserat chakra ger oss kraften att acceptera oss själva som vi är och det vi inte kan förändra hos oss själva, alltså acceptans, du har energi du är en handlingsperson som inspirerar andra och du har en känsla av meningen med livet.

Vid obalans så har du en låg självkänsla, svårt att fatta beslut och kan lätt känna dig arg och irriterad.

Ett underaktivt chakra innebär att du är feg, du missar viktiga utmaningar som kan leda dig framåt i livet. Vid ett överaktivt chakra kör du på som en bulldozer, vilket gör oss påträngande, kanske aggressiva och vi kan ta onödiga risker.

Stenar som är bra för chakrat är citrin, tigeröga, pyrit och solsten. Affirmationer du kan använda är – Jag är stark, jag är fri, jag är min kraft. För att själv balansera chakrat så yoga och mindful meditation och andningsövningar.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.