Veckans recept

Sesamknäcken

Det smakar väldigt gott med hembakat och dessa sesamknäcken passade alldeles perfekt till sillunchen på midsommar och med en skiva prästost på. Du kan även äta dem med ost och marmelad på. Mums !

Detta recept är till 1 plåt.

1 dl sesamfrön, 1 dl solroskärnor, 1 dl mandelmjöl, 1 dl chiafrön, 1 msk fiberhusk, 1 nypa salt, 0,5 dl olja jag tog rapsolja, 2 dl kokhett vatten.

Sätt ugnen på 150 grader, blanda ihop alla torra ingredienser, rör sedan i olja och sist kokhett vatten. Blanda ihop degen och tryck ut den tunt på ett bakplåtspapper, jag la ett bakplåtspapper över degen och kavlade ut den med brödkavel. Grädda sedan i 50 minuter, ta ut plåten och skär i bitar och sätt in den i ugnen på eftervärme i 30 minuter. Lycka till och njut av hembakat.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *