Veckans recept

Pepparkaksbollar & Janssons frestelse

Jag tycker om att baka och stöka runt i köket, jag tycker även om att testa nya recept både på godis, mat och bak… det är en viktig del av mitt liv, det finns också en annan del av mitt liv som är viktigt och det är att träna. Nu så här till jul så blir det förstås lite mer godsaker och här kommer två underbara recept på sina sätt.

Pepparkaksbollar – 10 urkärnade dadlar, 1 skopa proteinpulver vaniljsmak, 1 dl mandlar, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 msk vatten, valfri topping, jag tog finhackad mandel.

Mixa mandlarna, låt det bli lite större bitar kvar, lägg i alla andra ingredienser utom vattnet och mixa ett par minuter, är smeten torr så häll i vattnet, rulla sedan mindre bollar och ställ kallt…..Klart !!!

Nästa recept är för vuxna och dem som tycker om champagne – Du börjar med att göra en riktigt god Janssons frestelse, alla har vi våra egna recept som vi troligtvis har ärvt av mormor eller farmor, och detta är super tillfälle att hedra det goda receptet, så lägg upp Janssons i en liten skål, ta en gaffel och ta upp en munsbit, stoppa i munnen och drick sedan en klunk av champagnen jag dricker JeanMaire, det är så gott och dessa smaker ihop är otroliga, jag trodde inte på det första gången jag skulle prova, dessutom så åt jag inte Janssons frestelse, men det ändrades när jag fick champagne till…… ni måste bara prova!!!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.