Blogg

Pannchakrat eller Tredje ögat

Som det också kallas är beläget ovanför ögonbrynen i mitten av pannan. Detta chakra står för intuition, inre visdom, fantasier och drömmar och även andlig medvetenhet. Vår förmåga till abstrakt tänkande, att minnas och lära oss saker. Färgen är indigoblå.

När chakrat är i obalans så finns det symtom som verklighetsflykt, mardrömmar, inlärnings och minnes problem, nervositet, koncentrationssvårigheter. De fysiska symtomen kan ge huvudvärk, synfel och problem med bihålorna. När chakrat är i balans så är man snabb tänkt, har en god visualiserings förmåga och god insikt och självinsikt, en god kontakt med våra andliga guider och vårt högre jag.

När chakrat är överaktivt så kan det ge hallucinationer (jag tror att det är ovanligt), mardrömmar, brist på empati och intuition och att bi alltför logisk i sitt tänkande. För att balansera sitt pannchakra kan man omge sig med indigo blå och mörkblåa färger, man kan stimulera synen genom att njuta av naturen se skönheten i den, meditera med ljud är bra typ gongskålar eller annan ljud meditation, eller kör en avslappning.

Elementet är ljus. kristaller kan vara: Lapus lazulis, angelit, ametist, ametrin, blå kalcit, celestin.

Affirmation du kan använda är: Jag kan fokusera.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.