Veckans tips

Navelchakrat

Eller sakralchakrat som det också heter är placerat under naveln, färgen är orange och elementet är vatten. Chakrat är förknippat med våra känslor och relationer till andra, här finns även vårt behov av att tillhöra samhället och dess grupper, här finns även vårt behov av kontroll. När chakrat är i balans så är vi kreativa vi förstår andra människor och deras känslor och vi är socialtkompetenta det finns en balans mellan yin- yang. När chakrat är i obalans så dyker skuld och skam upp, kraftlöshet och svårigheter att stå upp för oss själva, rädsla och ilska styr vårt beteende.

Vid ett underaktivt chakra så är vi oftast ensamma och har svårt att hitta bra vänner, vi känner ingen gemenskap till grupperna som finns i samhället, vi kan även utveckla en misstänksamhet gentemot andra människor.

Vid ett överaktivt chakra finns känslan av otillfredsställande vilket kan leda till att manipulera andra människor, humörsvängningar, känslomässigt beroende av andra människor.

Att finna en balans i sakralchakrat är att jobba med sina problem så de försvinner för då frigörs den dåliga energin, gör dig av med människor i ditt liv som inte står på din sida och som får dig att må dåligt.

I övrigt så sägs det att dofter som sandelträ och apelsin är balanserade. Omge dig även med färgen orange. Kristaller – jade, karneol, bärnsten och kalcit. Affirmation – Jag är trygg och jag har kraft och kontakt med mitt inre.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.