Veckans tips

Några fina tips

Veckan som gick så lyssnade jag på en bok och det är inte så konstigt i sig, men det var något helt annat än deckare, den heter Slutbantat av Erik Hemmingsson och upplästes utav honom själva, som för övrigt är forskare och har forskat mycket om vikt, superintressant det enda jag ångrar är att jag inte läste den tidigare…. läs eller lyssna på den du får en helt annan uppfattning om hur det ligger till med vikt hos var och en av oss, för vi är unika och allt fungerar inte för alla. Den är inte lång och den är inte svår att förstå….

Snart så står lavendeln i blom och då ska du passa på att ta hand om en del av blommorna, du kan använda både stjälk, blomma och blad, lavendel är – sårläkande, lindrar psoriasis, allergiska utslag, eksem och brännskador. Vid sömnproblem. Vid hjärtklappning som är orsakade av oro. Lugnar nervös mage och tarm. Används som te eller gör en olja.

Så här gör du lavendelolja, lägg blommorna i en steriliserad glasburk (ställ en glasburk i ugnen i 110 grader i tio minuter så har du en steriliserad burk) häll på vegetabilisk olja exempelvis rapsolja, se till att oljan täcker blommorna, sätt sedan ett lock på burken och placera den i solljus, låt stå i en vecka, sila sedan oljan genom en finmaskig sil eller ett kaffefilter, häll upp i en snygg glasflaska och börja använd oljan…… receptet på oljan hittade jag i tidningen Nära.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.