Veckans recept

Mandel crunch

1 mindre glasburk som ska förvaras i kylen.

3 dl mandel, 1 dl torkad frukt, valfri, 1 dl pumpakärnor, 1/2 dl linfrö, 3/4 mandelmjöl, 1 dl kokosolja och 3/4 honung.

Sätt ugnen på 175 grader.

Grov hacka nötter, frön, frukt och lägg i mjölet i en bunke, blanda.

Värm kokosoljan och honungen i en kastrull, häll allt i frö bunken och blanda väl.

Lägg ut allt på en bakplåtsklädd plåt, sära lite på det.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, låt svalna och ös upp i en glasburk, ät till yoghurt eller fil, även gott på äpplen stekta i smör med mycket kanel. Mums !

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *