Veckans recept

Lyx-nyttiga bullar & Bärsylt

Blev här i veckan sugen på att göra bär sylt och tänkte att då tar jag utav dom bär som jag har, så det blev röda vinbär, hallon och blåbär, jättegott !!

1,5 dl röda vinbär, 1 dl blåbär, 1 dl hallon, du kan bestämma själv om du vill ha mer av några bär än andra eller bara en sort, 1/2 tsk vaniljpulver, 6 dadlar, 2 dl vatten och 2 msk chiafrön, lägg allt i en kastrull och koka upp, koka sedan i 10 minuter på svag värme, rör om då och då och låt sedan svalna innan du häller upp in ren glasburk, jag satte ugnen på 110 grader och satte in burken i 15 minuter för att sterilisera burken. Häll upp och ställ i kylen, den klarar sig 1-2 veckor.

Men så tänkte att jag måste ha något att lägga sylten på innan jag stoppar den i munnen, så då blev det lyx-nyttiga bullar, jätte goda med sylt på, jag hade i bullarna 2 dl kvarg 1 ägg 2 msk fiberhusk, 1 dl havregryn och 1 dl mandelmjölk, 1 msk linfrö blanda allt och rulla bullarna med blöta händer lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och in i mitten av ugnen i 150 grader i ca 30-40 minuter… jätte gott !!!!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.