Veckans tips

Lite smått & gott

Vi har alla mer eller mindre mycket att få ihop nu dessa sista veckor innan jul, det kan vara bak, julklappshandling, städning, få undan på jobbet och kanske en förkylning eller något annat i sjuk väg, matlagning och sedan ska också det vanliga livet pågå, vilket kan ta en del energi ifrån oss, hur vi än vänder på dygnet så har dygnet bara 24 timmar……

Jag ska berätta för er hur jag gör: Jag börjar med att göra en lista på vad som ska handlas, vad som ska bakas och vad som ska lagas i matväg, allt det som jag kan göra nu det betar jag av, vissa saker måste jag vänta med ett tag, kanske viss matlagning och vissa inköp, då skriver jag det skriv det på senare inköpslistan…..Jag försöker att sova de timmar jag behöver, typ minst 7, jag lägger mig och stiger upp ungefär samma tid, jag försöker få en en regelbundenhet, jag äter magnesium och d-vitamin, jag köper de julklappar som jag kan på nätet, jag gör det julgodiset eller julmaten jag kan och lägger det i frysen….Jag lagar cirka tre olika maträtter i veckan (vardagen) och ställer dem i matlådor i kylen för att få lite mera tid över och för att orka annat när jag kommer hem från arbetet än att stå och laga mat.

Mina listor gör att jag har översikt och inte glömmer något, plus att det är skönt att stryka och att skriva check efter det som är klart….och för guds skull glöm inte att meditera eller åtminstone ta tre rejäla andetag ända ner i magen när det kör ihop sig, det gör jag……….Hoppas på en stress fri väg fram till jul……lycka till!!

Kärlek och Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.