Veckans recept

Lappkojs & Bönfrallor

När jag var liten så åt vi lappkojs ibland, det var en rätt som mamma gjorde när det blev över kött från söndagssteken, så det var inte så ofta det blev lappkojs, jag tycker om rätten och har funderat på hur man kan få till den utan att behöva laga en stek i ugnen en halv dag för att sedan blanda ner den i potatismos.

Så jag tänkte att jag provar med en pulled pork som numera finns i kyldisken som är lång kokt och sedan kylts ner, den ska vara i ugnen i 40 minuter i 180 grader, när den är klar så drar man isär den med två gafflar, så man får trådar. Laga ditt favorit potatismos och blanda sedan ner köttet i potatismoset och krydda efter smak, du kan även använda pulled beef, eller puuled chicken, det får bli en smaksak, glöm inte att servera med inlagda rödbetor. Smaklig måltid.

Bönfrallor, fullt med proteiner och inget mjöl men jättegoda. Receptet har jag hittat på nätet så det är inget jag hittat på själv, dom är jättegoda och enkla att göra. Du behöver 250 gram sköljda och avrunna vita bönor, 3 ägg, 1 dl havregryn, 1 msk äppelcidervinäger, 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt och slutligen 2 msk fiberhusk. Mixa med stavmixer bönorna blanda sedan i äggen och mixa till en slät smet. blanda där efter i resten av ingredienserna, smeten ska vara lite lös, låt den stå i 5-10 minuter, blöt sedan händerna och forma till ca fem runda bullar, är den fortfarande lös ta i mer fiberhusk och låt stå yterliggare 5 minuter, valfri topping jag tog solrosfrön, grädda mitt i ugnen 200 grader i 30 minuter, ha koll 10 minuter innan tiden går ut. Så gott!! Lycka till!!!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.