Veckans recept

Läcker Chiasylt

I veckan så kände jag för soppa och pannkakor, då kom problemet med sylt upp, jag vill och försöker äta så nyttigt som det går, att välja det bästa av alternativ fungerar bra för mig…. så då kom jag på att jag har gjort chiafrö sylt förut och fick fram ett bra enkelt recept som jag kunde tillaga under tiden som jag värmde soppan….

Detta recept är endast till en måltid 1,5 dl sylt……

1 msk chiafrön, 0,5 dl vatten, 1,5 dl blåbär eller hallon eller blandat, 0,5 krm vaniljpulver, 1 tsk citronsaft, 1 tsk agavesirap.

Blanda chiafrön i en skål med vattnet, rör runt ordentligt så alla frön blir blöta. Låt stå och dra i 5-10 minuter, då bör chiafröna ha bildat en tjock gelé. Häll i resten av ingredienserna och mixa med en stav mixer till du tycker att den är lagom slät. Antingen äter du upp den direkt till dina pannkakor eller så häller du upp den i glasburk och använder den till en rostad macka, fröknäcke, på gröten, till dessertost eller på kvargen välj själv, du kan förstås dubbla receptet om du vill ha mer sylt, sylten håller ca en vecka i kylen…. hoppas att det smakar.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.