Veckans recept

Kycklingburgare & Tillbehör

Det är inte så ofta som jag köper hem kycklingfärs men när jag ska göra burgare och kycklingköttbullar då slinker det ner en förpackning, och nu var det dags för kycklingburgare.

Jag börjar med att blanda färsen med kryddor, lökpulver, paprikapulver, svartpeppar, salt ta dom kryddor du tycker om och knäck ner ett ägg i smeten, den är ganska kladdig så blöta händer är ett tips, platta till dem och lägg dem i stekpannan, stek på mellanvärme cirka 4-5 minuter på varje sida. Under tiden så rostar du potatisklyftor, morötter och eller annat som du tycker om, jag brukar ibland klyfta upp sötpotatis det tycker jag är gott i ugnen med flingsalt och olja ca 225 grader tills dem är mjuka och har fått lagom med färg, du bestämmer…det brukar bli ca 4 biffar av 500 gram färs.

Sedan rör jag ihop en kall sås antingen en som bygger på curry eller en vitlökssås, i currysåsen har jag creme fraiche curry, svartpeppar salt och i vitlökssåsen har jag creme fraiche och pressad vitlöksklyftor du bestämmer hur många, svartpeppar och salt…. gör gärna såsen först och låt den stå och gosa ihop sig ordentligt…. det är så gott, vill du så kan du ju självklart lägga burgarna i bröd med såsen…….. lycka till !!!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.