Veckans tips

Hjärtchakrat

Jag har senaste tiden fått till mig i mina meditationer att jag ska skriva om chakran och att det blev just hjärtchakrat är av den enkla anledning att det var det chakrat som kom till mig först.

Chakra är sanskrit och betyder hjul. Chakra betecknar platsen på kroppen där fysisk och psykisk energi möts. Hjärtchakrat är fjärde chakrat och sitter inte på samma sida som det fysiska hjärtat. Detta chakra uppfattar kärlek och vänlighet, där finns en stor känslighet. Här separeras och identifieras känslor, det blandar och förenar de lägre chakrana och samverkar vid helandet av halschakrat. Att ha ett balanserat hjärtchakra är viktigt för energin i ett balanserat chakra ger oss bland annat empati och medlidande och förmågan att ”släppa tagen”

För att få ett balanserat hjärtchakra så bör man älska sig själv och jobba med själv-acceptans, att meditera är också en bra sak att göra för att få balans i hjärtchakrat. Hjärtchakrats stora demon är sorg. Om det finns blockeringar i de tre första chakrana så är risken stor att det skapar både obalans och blockeringar i hjärtchakrat.

Obalans kan visa sig som medberoende, manipulativa beteende, känslor av värdelöshet och en oförmåga att anförtro sig till andra och ett oförstående för andras behov och känslor.

Färgen på hjärtchakrat är grönt och ibland rosa, kristall som hjälper till att balansera hjärtchakrat är grön aventurin och rosenkvarts.

En affirmation du kan använda dig av för balansering är : Jag accepterar mig själv och andra så som dem är.

Det finns bra meditationer och andnings övningar som man kan ta till för att få en balans eller så går man till en andlig healer, en sådan som jag är, för att få hjälp med balansering av sina chakran. Källa: lite olika ställen.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.