Veckans recept

Hampa fröknäcke

Detta fröknäcke går hem till det mesta, en bit med ost på till ditt te på kvällen, eller en bit brie med en klick marmelad på, eller till frukosten med en skiva skinka och tomat på…. listan kan göras lång du bestämmer, men gott är det !!

1,½ dl solrosfrön, ½ dl sesamfrön, 0,75 dl hampafrön, 1 dl pumpakärnor, 2 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk) eller psyllium. ½ tsk salt och 2,½ dl vatten. Blanda alla torra ingredienser och fyll på med vattnet, rör tills det blir tjockt och låt det stå i minst 5 minuter. Sätt ugnen på 155 grader.

Lägg ut bakplåtspapper på plåten och kavla ut med ytterligare ett papper ovanför smeten, dra bort det översta pappret och ställ in i mitten av ugnen. Låt plåten stå i ugnen ca 45 minuter, sänk sedan värmen till ca 80 grader och sätt en slev i ugnsluckan så att den står öppen några cm och att fukten kommer ut, låt stå i ca 10 minuter, stäng av värmen och lägg brödet med bakplåtspappret på ett galler….. njut !!!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *