Veckans tips

Halschakrat

Halschakrat är placerat i den nedre delen av halsen, färgen på chakrat är blå och elementet är ljud. Halschakrat förknippas med vår förmåga att kommunicera och att tala sanning och på sanskrit betyder renhet, det är via halschakrat som vi hittar sätt att uttrycka oss på. Det handlar om att rena kroppen från det negativa genom att säga vad man tycker och uttrycka sig, vi fattar även våra beslut och säger rätt saker vid rätt tidpunkt på ett förnuftigt sätt, att följa våra drömmar och beslutsamhet. Halschakrats största mardröm är lögnen.

Ett underaktivt halschakra kan leda till rädsla för att tala eller göra sig förstådd, att vara rädd för att säga det man tycker och ha svårt för att ta beslut. Sjukdomar och/eller symtom som kan uppstå är svullna körtlar, sköldkörtel problem, hormonella obalanser, PMS och förkylningar.

Ett överaktivt halschakra visar sig som så att man pratar för mycket, man tar mycket plats i sammanhang där man diskuterar, man sätter sig över andra och man talar ofta i självförsvar.

För att balansera halschakrat kan man sjunga eller upprepa ett mantra, låta bli att röka, slappna av i hals och nacke, dricka mycket vatten och visualisera färgen blå att den strömmar genom chakrat, göra meditations övningar där du andas ut med näsan.

Affirmation: Jag lyssnar till min inre röst.

Kristaller: Lapis lazuli, sodalit, azurit, topas och turkos.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.