Veckans recept

Grön Tomatmarmelad

Jag är säkert inte ensam om att alla mina tomater inte han och mogna innan hösten stod i dörren och det var slut på både värme och sol, så jag googlade runt på vad kan jag göra av alla mina gröna tomater. Jag hittade olika recept men fastnade för ett som jag kände att jag ville göra om så grunderna är någon annans men själva smakerna är mina egna. Den blev i alla fall supergod. Ca 400g gröna tomater hackade i tärningar tillsammans med 1,25 dl vatten, 1 tsk lakritspulver och 1 vanligstång plus 1 krm vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Jag kokade dessa på svag värme, trean i ca 20-25 minuter och rörde om lite då och då. När allt hade mosat sig och var mjukt tillsatte jag 2 dl sylt socker, och lät allt koka 5-8 minuter, sedan lät jag det svalna lite och då såg jag att det fortfarande var för stora bitar i marmeladen så jag tog fram handmixern och körde ett par varv tills jag var nöjd.

Under tiden som jag kokade marmeladen ställde jag in 2 mindre glasburkar med lock i ugnen för sterilisering, 150 grader ca 30 min som var klara samtidigt som marmeladen. Bara att hälla upp marmeladen i burkar och låta svalna lite till. Jätte gott nästa helg ska jag bjuda min man på kex, ost och en underbart god marmelad på Gröna tomater.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *