Veckans recept

Frukostfrallor

Jag erkänner jag har hamstrat men bara lite och för den goda sakens skull, så jag kan baka och laga mat på helgerna när jag är ledig för att sedan delge er recepten. Idag blev det frallor riktigt goda och enkla att göra, dock lite kladdigt. Som ni förstår så är det jäst som jag har hamstrat.

9 st frallor

25 gram jäst ( ett halvt paket), 4 dl fingervarmt vatten, 1 tsk salt, 2 msk rapsolja, och 10 dl mjöl, jag tog 4 dl vetemjöl och 6 dl rågmjöl. Du kan blanda som du själv vill.

Börja med att smula ner jästen och häll sedan i vattnet och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt till en kladdig deg.

Häll 1 dl mjöl på bänken och ös ur den kladdiga degen, rulla runt degen i mjölet och skär lagom stora bitar typ 9 stycken med mjölade händer och forma dem så runda som det går, lägg bitarna på ett bakplåtspapper på en plåt, låt dem jäsa i 40 minuter och sätt ugnen på 250 grader.

Grädda sedan frallorna i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter, olika tid i olika ugnar. Riktigt goda och mättande blev dem, Lycka till……

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.