Veckans recept

Food Prepp

Eller kaloriberäknade mat lådor/måltider, jätte populärt i USA just nu, det innebär att man förbereder matlådor/måltider i förväg, oftast i veckor, för att inte falla tillbaka när man är hungrig eller känner ett sug i aktiva situationer. men du sparar även tid, pengar och på miljön. I mitt fall så handlar det till största delen min tid i veckorna eller veckan som kommer, jag lagar flera olika maträtter på söndagen och lägger maten portionsvis. man ska naturligtvis laga sin food prepp utifrån den avsikt man har, är det viktnedgång, eller spara tid eller kanske man vill tänka på miljön.

Det mesta går att frysa, och det som inte blir så bra att frysa kan man ha i kylen det klarar sig oftast i kylen tre dagar. Man kan även göra en stor grönsallads skål och ställa i frysen där man kan plocka med sig sallad varje dag till sin låda/måltid.

Idag söndag har jag gjort en stor plåt med grönsaker som jag har ugnsstekt med salt och olja, och till det så har jag stekt kycklingfilé och gjort grekiska biffar, till detta har jag gjort 2 kalla såser en fetaost och creme fraiche och en vitlökssås. Några av dessa lådor tänker jag ställa i kylen så jag har både till lunch och middag, plocka fram och värm, då får jag tid till annat………lycka till !!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.