Blogg

En varm & God soppa

Just nu i dagarna har jag läst mycket om fasta i perioder och vad det kan göra med kroppen och måendet, ganska intressant faktiskt. Jag fick till mig att jag skulle prova och tänkte att bra att vara förberedd och att veta vad jag skall stoppa i mig under denna dag med att endast äta 600 kalorier, först bestämde jag mig för att hoppa över frukosten och bara äta lunch och middag där mellan drack jag vatten, te och kaffe och det gick riktigt bra, sedan hade jag förberett en soppa som jag tyckte lät god och hade bra sammansättning så nu bjuder jag på det receptet…….

1 portion 308 kalorier

80 g gul lök, 20 g morot, 1 stor vitlöksklyfta, ½ msk rapsolja, 1 msk tomatpuré, 200 g krossade tomater, 1 grönsaksbuljong tärning, 40 g röda linser (finns i tetrapack) 4 dl vatten, 1 tsk chiliflakes ½ tsk spiskummin, 1 tsk citronjuice, salt och peppar.

Hacka lök, vitlök och morot fräs i kastrull med rapsoljan och en gnutta salt tills allt fått en fin färg, smula ner buljongtärningen, tillsätt tomatpurén och rör runt, lägg i krossade tomater och vattnet, låt nu koka upp, skölj linserna och lägg i dem i kastrullen sänk värmen och låt puttra i minst 10 minuter, tillsätt kryddorna och citron juicen. Ät och njut magiskt gott !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.