Veckans recept

Currygryta med Kikärter

Jag gillar vegetarisk mat om det är en blandning av det jag tycker om, alltså ingredienser som tilltalar mig. Jag har även märkt att de dagar som jag äter oprocessad mat och eller vegetarisk mat så mår min kropp mycket bättre mindre värk. Här är ett recept som jag tycker om och som jag gärna lagar lite fler portioner av för att frysa in….. testa gärna detta recept det är helt vegetariskt och är det något du inte tycker om så byt ut det till något du tycker om det går alldeles utmärkt att göra så…..

2 portioner Currygryta med kikärtor

1 gul lök, 2 klyftor vitlök, 1 msk curry, 1 msk gurkmeja, 1 pkt kokosgrädde eller kokosmjölk, 1 pkt kikärtor, 1 ask små tomater eller så många du vill ha. 1 kruka basilika, ½ lime, salt och svartpeppar.

Hacka löken och vitlöken bryn i smör eller olja tills löken blivit mjuk, rör i curry och gurkmeja och slå på kokosmjölken/grädden, häll i kikärtorna salta och smaka av, låt puttra i 5 minuter. Sedan i med tomater, hackad basilika smaksätt med limen, låt det åter puttra tills tomaterna har blivit mjuka, servera med blomkålsris, du kan riva blomkålen grovt och koka i 1-2 minuter, sila, klart….. ät och njut ibland är det bara skönt att äta något vegetariskt.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.