Veckans recept

Bröd & vinbärsdricka

Idag har jag både bakat gott och glutenfritt bröd, jag har även kokat vinbärsdricka på mina egna röda och svarta vinbär. Riktigt gott !!

Brödet bakade jag av 3 dl kvarg, keso och creme fraich jag gjorde en kylskåpsrensning helt enkelt sedan blanda jag i 2 dl havregryn, glutenfria, 1 tsk bakpulver och 2 tsk fiber husk eller psyallium husk, 1/2 dl torkade tranbär och blåbär och till slut 1 tsk grov salt. Du kan smaksätta brödet med vad du vill, brödkryddor eller timjan eller oregano, prova dig fram !

Vinbärsdrickan gjorde jag på 7 dl vinbär, jag fick inte ihop mer från mina buskar, sedan plockade jag 1,2 liter vinbärsblad, jag fyllde på med ca 1,8 liter vatten och lät detta koka i ca 15-20 minuter. Sedan silade jag bort bär och blad, och vätskan jag fick kokade jag ihop med 1,8 dl socker eller använd annat sötströ. Jag lät det svalna och hällde upp på flaska, du kan frysa drickan eller förvara den i kylen, men du bör nog dricka upp den ganska så snart, en riktig jäkla c-vitamin bomb !!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *