Veckans recept

Blomkål på Italienskt vis

Som ni nu vet så gillar jag att laga olika recept som kommer ifrån boken Bliss av författaren Maria Borelius, recepten är goda, lätta och antiinflammatoriska, eftersom jag själv har en kronisk inflammation som atros, så är ju detta otroligt spännande att testa och se om det fungera.

Ingredienser för 2-4 personer.

1 medelstort blomkålshuvud, 3-5 msk olivolja, finrivet skal och saft av 1 citron, 1 dl finhackad persilja, 1 burk svarta oliver, gärna kalamata (ca 200 g), flingsalt, 1 knivsudd mald gurkmeja.

Ansa och koka blomkålen hel i saltat vatten med gurkmeja tills den är genomkokt och fint gulfärgad. Lägg upp in salladsskål. Ringla över olivolja och citronsaft på den fortfarande varma blomkålen, som liksom suger åt sig oljan. Fördela oliverna runtomkring. Strö över citronskal, persilja och lite flingsalt. Så snyggt och så gott.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *