Veckans tips

Blåbär & Dill

Jag har delat med mig förut tips och olika magiska växter, folktro, örtkurer och liknande från min favoritbok Häxans Årstider, nu har vi gått in i augusti och då finns det fler magiska växter som vi kan ta till oss eller bara att få läsa om, deras medicinska egenskaper och även deras magiska egenskaper…..

Blåbär, medicinska effekter: Bladen innehåller blodsockersänkande ämnen och kan ha effekt på urinvägsinfektioner….var försiktig, bladen kan vara skadliga i större doser. Bären, innehåller mycket antioxidanter som vi vet är bra för immunförsvaret och högt kolestrol, de minskar risk för demens, hjärt- och kärlsjukdomar, påskyndar sårläkning, att blåbär är stoppande vid diarré vet vi, förr användes även blåbär mot diabetes.

Magiska effekter: De blåbär som ser lite mer mörkblå nästan svarta sägs och troddes förr ha blivit slickade av ormar. Den som blivit utsatt för en förbannelse kunde äta blåbär för att få skydd inifrån, några blåbär under dörrmattan höll borta oönskat besök.

Dill, medicinska effekter: Lindrar matsmältning och gaser i magen och sägs vara milt sömngivande.

Magiska effekter: Dill lades förr i barnvaggan och i amuletter mot onda makter, hänger du en kvist ovanför dörren så sas det att ingen illasinnad eller avundsjuk person kom in i huset, bota hicka genom att lukta på dill, smaken och doften kan vara sexuellt stimulerande. Förr la man dillfrön i brudens skor och dillsalt i brudgummens ficka för att ge en lyckad fest och tur i äktenskapet….. mycket spännande tycker jag, kanske ska jag testa något !!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.