Veckans recept

Björnbärspaj & Ingefära shot

Paj är något som aldrig sitter fel en lördag efter en god middag, jag valde denna gång att göra en björnbärspaj, jag började med att gå till grannen och hämta björnbär 250 gram till en mindre paj, sedan la jag dem i en pajform som var insmord med smör sedan tog jag en tsk potatismjöl och siktade över med hjälp av en liten sil, jag strödde också över 0,25 dl socker eller annan sötning, sedan smälte jag 75 gram smör tillsammans med 2 dl havregryn och ytterligare o,5 dl socker eller annan sötning, blanda ihop i kastrullen och fördela sedan massan över bären, grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter…… servera med glass, vaniljvisp eller annat gott, njut sedan!!!

Ingefära shot gör jag varje höst och vinter min man och jag dricker det varje morgon det brukar hålla förkylningar borta, det stärker immunförsvaret rejält. Jag kokar upp ca 1,5 liter vatten som jag sedan låter svalna en timme eller två, under tiden hackar jag en rejäl bit ingefära, pressar 2-3 citroner plus att jag tar i cest skalet från citronerna blandar det och lägger det i kastrullen med vatten, sätter på locket och låter det stå och dra i några timmar för att sedan sila och hälla upp på flaska… vi tar ett snapsglas varje morgon, sedan får man göra en ny sats……

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.