Veckans tips

Baschakrat

Eller rotchakrat som det också heter, är rött och har känslan ”jag vill”det är det chakrat som sitter längst ner och fylls med energi från jorden. Baschakrat är relaterat till grundtryggheten i våra liv som ekonomi, arbete, hemmet kosten, allt som har med vår överlevnad att göra. Baschakrat sitter vid ryggens slut mitt på korsryggen och påverkar binjurar och könskörtlar.

Om baschakrat är i obalans så kan man få en känsla av att livet har stannat, inget händer, att man sitter fast, energibrist, rädsla för fattigdom, stress och en hög konsumtion. Fysiskt kan det innebära smärta i ländryggen, ischias, förstoppning eller diarré, depression med ångest och osäkerhet.

När baschakrat är i balans så känner du dig trygg, du står med bägge fötterna på jorden, du är vid gott mod, njuter av livet och känner en stark säkerhet.

Överaktivt, ilska, humörsvängningar, otålighet, rastlöshet och egoistisk. Underaktiv, känslan av att inte vilja något, saknar motivation, försöker att gömma sig och bekymmer med underlivet.

Stenar/kristaller som kan hjälpa är röd jaspis, hematit, svart obsidian, rökkvarts, svart turmalin och snöflinge obsidian. Affirmation som kan användas är exempelvis ”Jag är trygg”

För att balansera chakrat så var ute mycket i naturen, gräv i jorden, gå barfota och meditera, jogga och promenera, ät mycket grönsaker och frukt.

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.