Veckans tips

Avokado det bästa som finns.

Jag har gått bananas helt på avokado, det är så gott i alla former, skivat på hembakt fröknäcke med lite örtsalt på till eget smör med både vitlök, svartpeppar, citron och örtsalt.

Jag ska ge er 5 anledningar till att äta avokado: Det är nyttigt fett, fettet som är rikt på enkelomättat, som också finns i oliv olja är bra för vårt hjärta, avokadon minskar hunger alltså mättande, tar bort sötsuget och får dig att småäta mindre. Det är en riktig näringsbomb under den gröna ytan finns inte mindre än mineraler, protein, aminosyror, fibrer, omega 3 och vitamin B,C,E och K. Den skyddar mot sjukdomar, hjärtsjukdom, diabetes den hjälper även till att sänka det dåliga kolesterolet och höja det goda. Den passar till allt i smoothie, på smörgåsen mums, innan träning, mellis lunch, dressing eller tillsammans med lite turkisk yoghurt. Till slut så är den vacker med sitt mörkgröna skal och den fina gröna färgen inuti, och som vi alla vet så äter vi även med ögonen.

Jag kan även känna att jag håller mig mätt längre. Prova att byta ut vanligt smör på smörgåsen till ett eget avokadosmör. Mums !!!!!

Kärlek & Ljus Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.